Nu le ajung banii să trăiască de la o lună la alta, iar 11 ani sunt forţaţi să locuiască într-o cameră mică de cămin (cei mai norocoşi dintre ei), pe o chirie uriaşă. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, unii dintre ei nu primesc nici măcar o masă caldă după ce au stat de gardă 30 de ore consecutiv, iar de plata orelor suplimentare autorităţile se prefac că uită.

Şi-a amintit premierul Victor Ponta, într-un târziu, anul trecut, că trebuie să facă ceva pentru a le îmbunătăţii condiţiile de trai rezidenţilor, aşa că le-a promis o bursă lunară de 150 de euro. Dar unii dintre ei nu şi-au primit bursele nici măcar pe luna ianuarie (suntem în luna martie) deşi Prefectura Cluj anunţă contrariul. Depinde de banca cu care lucrezi, au spus unii. Oricum, rezidenţii norocoşi şi-au primit bursa doar pe luna ianuarie.

Însă ce credeţi, guvernul dă oricum cei 150 de EURO? Nicidecum, dacă vreun rezident se află în concediu, bursa i se împarte la numărul de zile lucrate efectiv într-o lună, după ce i s-au scăzut zilele de concediu. Aţi putea să credeţi că dreptul la concediu este un lucru firesc, însă vă înşelaţi, mai ales dacă faceţi referire la Guvernul Ponta.

Rezidenţii, majoritatea tineri cu mare potenţial de succes, au cerut astăzi să nu fie forţaţi să meargă la muncă în străinătate. Desigur, printre ei s-au aflat şi colegi care au cerut să nu mai fie obligaţi să efectueze muncă de secretariat sau să nu fie lăsaţi să se atingă de aparatura medicală.

Majoritatea tineri, rezidenţii au arătat astăzi că sunt o forţă puternică.