Noua alianță guvernamentală – USDMR (varianta pe scurt de la USD + UDMR) face jocuri politice incredibile, pentru a rămâne la putere.

Concesiile PSD în fața UDMR, pentru a obține sprijinul maghiarilor în Parlament, vor aduce avantaje fără precedent pentru UDMR, formațiune care este când partid politic, când uniune culturală (la fel ca FDGR…). Din informațiile apărute în presă, nicicând UDMR nu va avea o poziție de forță și nu va obține concesii cum o va face pe mâna Guvernului Ponta 3.

Potrivit informațiilor pe care newsbv.ro le are la această oră, UDMR negociază inclusiv postul de prefect al Brașovului, deținut la acastă oră de Mihai Mohaci.

„Sunt mai multe discuții. Noi (UDMR – n.a.) am cerut trei posturi de prefect și mai multe de subprefect. Într-adevăr, și postul de la Brașov este în discuție, dar nu s-a stabilit nimic la această oră. Discuții concrete pe această temă vor avea loc doar după instalarea noului Guvern“, a declarat în exclusivitate pentru newsbv.ro președintele UDMR Brașov, consililerul județean Attila Kovacs.

Cel mai probabil, acest post s-ar putea să-i fie încredințat, dacă PSD cedează cea mai importantă funcție administrativă din județul Brașov, lui Carol Ambrus, care a mai deținut funcția de subprefect și este înalt funcținar public.

Sursa:newsbv.ro