O astfel de măsură a fost luată în mai multe oraşe din străinătate. Consilierii locali PNL din Cluj-Napoca i-au propus recent primarului Emil Boc să rezolve problema parcărilor din oraş negociind cu Mitropolitul Clujului construirea de parcări subterane pe amplasamentele unor biserici din cartiere.

Aleşii locali spun că o astfel de măsură a fost luată în mai multe oraşe din străinătate şi că s-ar putea dovedi eficientă. „Biserica Ortodoxă poate deveni un sprijin real al Primăriei în rezolvarea situației parcărilor. Spațiul trebuie împărțit eficient, iar mai marii Bisericii trebuie convinși că n-au nimic de pierdut dacă-și cedează terenurile de sub biserici, în beneficiul comunității”, se arată într-o declaraţie a consilierilor PNL citată de citynews.ro.

Deşi încă de anul trecut primarul Clujului anunţa că va negocia realizarea unei parcări sub Catedrala din Piața Avram Iancu din oraş, consilierii spun că situația locurilor de parcare a rămas neschimbată. „Nu avem mai multe locuri nici în centru și nici în cartiere, deși, soluția parkingurilor subterane ar putea fi aplicată și în cazul altor clădiri publice”, precizează aleşii locali. Mai exact, conislierii propun amenajarea de parcări subterane inclusiv pe amplasamentele școlilor din cartiere, menţionând că acestea nu ar afecta activitatea elevilor.
În prezent, în Cluj-Napoca există, oficial, 180.000 de autovehicule la 45.000 de locuri de parcare. La acestea se adaugă alte câteva sute de maşini ale studenţilor din Cluj, care circulă și staționează în oraş 9 luni pe an.

Ioana Raluca Ghioarcă, Sursa: Yahoo News