PDL Cluj va demara o campanie de informare a populaţiei asupra sumpirilor impuse de Victor Ponta şi Crin Antonescu, pornind de la noua acciză la combustibili şi continuând cu creşterea tarifelor la consumul de gaze pentru gospodării, care vor genera la rândul lor scumpiri în sectorul alimentar, dar nu numai.

“De la preluarea puterii de către Victor Ponta şi Crin Antonescu, în loc de onorarea promisiunilor avem de de-a face cu minciuni şi nelegiuiri. De 1 aprilie Ponta şi Antonescu ne lovesc din plin pentru că această creştere a preţ la combustibili se va reflecta cu siguranţă în toate bunurile de larg consum, indiferent că vorbim despre rechizite sau agricultură. Această taxă nu face decât să reducă puterea de cumpărare a românilor, motiv pentru care PDL a şi depus în Parlament o propunere pentru abrogarea acestei taxe. Este o responsabilitate atât a lui victor Ponta cât şi a lui Crin Antonescu deoarece erau împreună în moemntul în care au hotărât introducerea acestei taxe pe combustibili. Prin promisiunea făcută transportatorilor, de a le returna 4 eurocenţi pe litrul de combustibil, Victor Ponta săvârşeşte o mare nedreptate intrând într-o zonă a penalului, prin abuz în serviciu, pentru că practic creează o discriminare în rândul transportatorilor, care au o greutate de peste 7 tone la autovehicule şi mai mult faţă de populaţia care lucrează în agricultură. Agricultorii sunt nevoiţi să suporte această taxă deşi nu folosesc în mod direct autostrăzile. Această taxă în mod cert nu va duce la o creştere a veniturilor bugetului”, a declarat preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

Potrivit democrat-liberalilor, românii vor suporta astfel o creştere cu 30 de lei la fiecare plin de benzină.

“Ponta spunea că banii merg în construcţia de autostrăzi, pe când ministrul Ioana Petrescu ne spune că banii merg în salarii şi pensii. Prin această creştere a taxelor şi impozitelor, România va avea un preţ printre cele mai mari din Europa, în condiţiile în care salariile din România sunt în coada clasamentului raportat la media Uniunii Europene. PDL va organiza campanii de informare a opiniei publice legate de această taxă, legate de lipsa unui impact favorabil în bugetul naţional. Va creşte astfel evaziunea fiscală, se va reduce consumul la combustibil, transportatorii au anunţat că vor cumpăra combustibil din statele vecine, pe fondul unei scăderi a consumului cu 8% deja”, a adăugat, astăzi, Daniel Buda.

Preşedintele PDL Cluj sugerează ca alternativă la această acciză, întărirea capacităţii de lucru a ANAF-ului, astfel încât să fie combătută evaziunea fiscală.