În cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Fotbal American, desfăşurată la sfârşitul acestei săptămâni, ȋn Conferinţa de Nord-Vest, echipa clujeană a pierut pentru prima dată ȋn faţa rivalei de pe Bega.

Derby-ul etapei a ȋnceput lent pentru Crusaders care s-au trezit dominaţi de 89ers ȋncă din primul sfert al meciului. Concentraţi pe run-uri (mingea avansează cu ajutorul unui purtător prin alergare), timişorenii au reuşit să ȋmpingă defensiva clujeană până ȋn end-zone (zona de scor de pe teren). Hanno Heinrich a marcat primele puncte pentru 89ers după ce a recepţionat o pasă trimisă de la 13 yarzi. A urmat o conversie de două puncte, transformată de quarterback-ul Mihai Anghelescu. Tot acesta a reuşit să mai adauge şase puncte pe tabela de marcaj după un run reuşit pe partea stângă, ȋnsă conversia după touchdown nu le-a mai reuşit.

La pauză, 89ers aveau un avantaj de 14 puncte ȋn faţa campioanei de anul trecut. Cluj Crusaders au reuşit să domine cea de-a doua repriză. Dezmeticiţi de avantajul timişorenilor şi de ȋncurajările micuţei galerii clujene formată, pe margine, de partenerele de viaţă a jucătorilor, running back-ul Florin Oltean şi-a condus echipa până ȋn end-zone-ul adversarilor şi a ȋnscris primele şase puncte pentru „cruciaţi”. A urmat o conversie de două puncte transformată de Paul Cȋrjă.

În ultimul sfert, echipa clujeană a creat emoţii gazdelor şi păreau hotărâţi să câştige reeditarea RoBowl-ului de anul trecut. Dan Crasnic a reuşit o recepţie de 40 de yarzi, ȋnsă arbitrii au anulat avansul echipei şi au decis că echipa clujeană se afla ȋn illegal formation ( la ȋnceputul play-ului. Cu un minut ȋnainte de fluierului final al meciului, Crusaders au mai ridicat odată tensiunea timişorenilor, când Marian Mikacs a prins o pasă aruncată de la 25 de yarzi, ȋnsă şi de această dată, oficialii au considerat că acesta a fost ȋn afara terenului de joc.

Meciul s-a ȋncheiat cu scorul 14-8 pentru 89ers care au reuşit să-şi ia revanşa celor 4 ani de ȋnfrângeri ȋn faţa clujenilor. Ironic este faptul că anul trecut clujenii au câştigat finala CNFA de pe Cluj Arena exact cu acelaşi scor.
”Am început greu. În partea secundă am avut ritm și am câștigat această repriză. Au profitat de greșelile noastre. Se întâmplă să pierzi, important e că ne-am distrat, acesta e obiectivul nostru să ne simțim bine jucând. Sperăm să ne întâlnim din nou cu Timișoara în finală. Avansăm, am avut multe statistici la acest joc, ne vor ajuta mult. În 2010 eram a patra echipă din România, fotbalul american avansează total aici, pot să spun că acum e o cu totul altă poveste și cred că va mai avansa. Oamenii vor afla de acest sport și vor merge să-și susțină echipa locală și să creeze o atmosferă grozavă precum cea de azi. Cred că tribunele prin atașament au fost cireașa de pe tort”, a declarat Rafael Ruiz, ”coach-ul” echipei Cluj Crusaders, pentru presa bănăţeană.

Tot ȋn acest weekend, Baia Mare Miners au pierdut la „masa verde” meciul cu Mureş Monsters cu scorul 0-1. Conform regulamentului, numărul minim de jucători acceptat pentru desfăşurarea unui meci oficial este de 16, iar la Tg. Mureş s-au deplasat doar 11 „minerii”.

Săptămâna viitoare, ȋn cadrul aceleaşi etape, Conferinţa de Sud va găzdui meciurile dintre Thunder-Wolverines – Bucureşti Warriors şi Bucureşti Rebels – Bucureşti Predators.

În ultima etapă a sezonului regular din 31 mai, Cluj Crusaders se vor deplasa la Baia Mare pentru a disputa meciul cu Miners.

NapocaNews