Premierul Victor Ponta a declarat ca a trimis, miercuri, Administratiei Prezidentiale propunerea de numire a lui Ioan Rus in functia de ministru al Transporturilor.

Acesta a precizat ca presedintele Traian Basescu a fost informat inca de luni cu privire la aceasta nominalizare si s-a aratat convins ca seful statului va accepta propunerea si nu va exista nici o tergiversare.

Dan Sova a anuntat oficial, marti, ca se retrage din functia de Ministru al Transporturilor urmand sa se dedice in totalitate campaniei prezidentiale a PSD care va incepe in cateva luni si pentru care el va fi purtator de cuvant.

Fostul ministru liberal al Transporturilor Ludovic Orban a comentat demisia spunand ca Dan Sova trebuia sa plece din functie pentru ca el reprezenta „calcaiul lui Ahile” pentru Victor Ponta in campania prezidentiala, iar mass-media a facut o trecere in revista a esecurilor inregistrate de Sova la Ministerul Transporturilor.

Surse citate de presa anuntau inca de luni ca fostul ministru de Interne Ioan Rus urmeaza sa preia portofoliul Transporturilor.

Dupa ce presedintele Traian Basescu va semna decretul de investire a lui Ioan Rus in functie, acesta va fi publicat in Monitorul Oficial, iar la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de depunere a juramantului.

C.B.