70 de rugăciuni, acatiste, inclusiv Liturghia au fost incluse într-o aplicaţie de mobil de un preot din Cluj care e şi manager de vânzări la o firmă privată. Aplicaţia a fost descărcată până acum de peste 1.000 de persoane, inclusiv din ţări ca Noua Zeelandă şi Canada

Ioan Tănase Chiş este încă un exemplu că preoţia înseamnă mai mult decât a oficia Liturghia duminica şi a îndemna la calm şi cumpătare. El a creat o aplicaţie gratuită pe smartphone prin care se pot asculta rugăciuni, acatiste, chiar şi Liturghia indiferent de locul unde te afli – acasă, pe drum, în maşină, pe tren. Aplicaţia este o carte de rugăciuni audio creată dintr-o nevoie personală: merge des în delegaţii, petrece câte 5-6 ore în maşină, la volan. Are 31 de ani şi e preot doar de doi ani într-o mică parohie din deja celebra comună “Bosch”. Slujeşte oamenilor din satul Jucu Gară. Însă pe lângă slujba de preot el lucrează, de câţiva ani, într-o multinaţională ca manager de vânzări. „Merg mult în delegaţii şi petrec pe drum cel puţin 6 ore la volan. Aplicaţia nu te deranjează foarte mult la condus pentru că sunt câteva butoane: play, pauză, stop. E foarte uşor folosit pentru că aşa l-am gândit, mai ales dacă eşti la volan, să nu fie nevoie să parcurgi foarte mulţi paşi, să fie simplu, uşor de folosit şi să-şi atingă scopul cât mai repede, cu efort cât de mic”, explică Ioan Tănase Chiş.

Cum funcţionează Aplicaţia se poate descărca de pe Google play şi are 6 părţi: Maica Domnului, Iisus Hristos, Sfânta Liturghie, Psalmi, Părinţi Duhovniceşti şi Diferite trebuinţe. Dacă se dă click pe unul dintre capitole apare lista rugăciunilor cuprinse în acel loc.

Florina Pop, Sursa: Adevarul