Consilierul local liberalul Ioan Bildea propune municiplitatii denumirea de Ion Moina pentru Aleea Stadion de langa Cluj Arena. El arata in expunerea de motive ca: „Având în vedere intenția municipalității de a schimba denumirea Aleii Stadionului în Aleea Istvan Somodi, consider că este mult mai potrivită înlocuirea denumirii Aleii Stadionului cu numele fostului sportiv Ion Moina.

Atlet de înaltă performanță și de talie internațională, Ion Moina a fost cadru didactic într-un oraș universitar, ale cărui merite au fost recunoscute şi prin atribuirea numelui său vechiului stadion. Ion Moina rămâne un nume de referință în sportul clujean. De-a lungul carierei sale sportive a participat la peste 70 de concursuri internaționale şi a câștigat de 27 de ori titlul de campion al României. De asemenea, a stabilit 33 de recorduri naționale, iar la Balcaniada din 1946 a câștigat cinci medalii de aur.

După încheierea carierei sportive a îmbrățișat cariera didactică, fiind șeful catedrei de Educație Fizică a Institutului Politehnic (Universitatea Tehnică de azi) din anul 1954 până la pensionare.

Dincolo de implicațiile în viața sportivă ale marelui campion și recordman național, consider importantă atribuirea acestui nume aleii și din respect față de fanii Cubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

Totodată, consider că ar fi un gest simbolic de susținere a tuturor sporturilor, cu atât mai mult cu cât în zonă se găsesc mai multe obiective consacrate acestui tip de activitate: Cluj Arena (cu cele două piste pentru atletism), Sala Sporturilor „Horia Demian”, Sala Polivalentă, Complexul de Natație al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Parcul „Dr. Iuliu Hațieganu” (sediul Facultății de Educație Fizică și Sport), lacul artificial amenajat în cursul Someșului Mic destinat canotajului (în prezent nefolosit).”

NapocaNews