Constantin Bartolomeu Savoiu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei-1880, a fost ridicat, joi dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Bucuresti.

Savoiu a fost adus la sediul DNA Bucuresti cu mandat de aducere, fiind pus sa dea declaratii in dosarul in care personaj principal este Toni Grebla, fost senator si actual judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Savoiu, general in rezerva, este acuzat, la randul sau, ca a folosit la autoritatea vamala documente vamale de transport sau comerciale falsificate.

Anchetatorii sustin ca, incepand din august 2014, Toni Grebla ar fi intreprins demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri Ion Bircina si Constantin Bartolomeu Savoiu, cunoscut ca “Generalul”. Acestia ar fi initiat “raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) si demersuri in vederea achizitionarii de produse de la diverse societati comerciale specializate in prelucrarea si conservarea carnii (abatoare), in vederea comercializarii acestora in spatiul ex-sovietic, cereale, materiale de constructii si/sau produse de minerit in Federatia Rusa si Republica Moldova”.

Se dovedeşte încă o dată că masoneria română e doar un paravan pentru clientelism şi afaceri necurate.

NapocaNews