Personalul Crucii Roșii pe teren în Siria nu a raportat nici o „lovitură aeriană” asupra unor ținte civile, inclusiv spitale, a declarat directorul executiv al organizației caritabile către postul TV Russia Today.

Deoarece Moscova a început campania de bombardamente aeriene împotriva ISIS în Siria la 30 septembrie, mass-media occidentală a început publicarea de rapoarte care afirmă cu aviația rusă a ucis civili și a bombardat nu mai puțin de 9 spitale.

Săptămâna trecută, Rusia a fost acuzat de bombardarea unui număr de spitale din Siria, o afirmație categoric negată de către Ministerul Apărării rus.

Dominik Stillhart, director de operatiuni la Comitetul Internațional al Crucii Roșii, care are oameni pe teren în Siria, a declarat el RT este nu cunoaște astfel de incidente, că nu a primit rapoarte în acest sens de la personalul Crucii Roșii și că deci nu poate nega sau infirma aceste informații.

Marea parte a informațiilor despre bombardamentele rusești asupra spitalelor siriene au venit din partea organizației britanice Syrian Observatory for Human Rights și a fundației Syrian American Medical Society (SAMS) din Ohio, SUA.

NapocaNews