Cunoscutul scriitor Cornel Constantin Ciomâzgă a fost invitat să țină un cuvânt de învățătură după predica de la Liturghie, la Biserica Sf. Prooroc Ilie din cartierul clujean Mărăști. Preotul paroh Vasile Istrate l-a prezentat pe Cornel Constantin Ciomâzgă, în cuvinte elocvente, ca unul dintre cei mai citiți scriitori creștini din România.

Scriitorul născut în preajma Mănăstirii Neamț din Moldova este autorul a două romane ”Lucrarea” (2004) și ”Se întorc morții acasă” (2014), cele mai vândute din țara noastră.

În fața a peste 800 de enoriași ortodocși din Biserica Sf. Prooroc Ilie, scritorul Cornel Constantin Ciomâzgă, a susținut un cuvânt frumos de învățătură ortodoxă românească din partea unui mirean trăitor în duhul credinței strămoșești.El a subliniat importanța a două lucruri: să ne educăm copiii în spiritul dreptei credințe, să-i aducem la slujbele de la Biserică și să-i învățăm pe tineri că sunt păcate: necunoașterea, nepăsarea și uitarea; să arătăm tinerilor care strigă pe străzi ”vrem spitale, nu catedrale”, că noi vrem o națiune de oameni sănătoși trupește și sufletește, că ar fi dramatic să vrem doar spitale, asta însemnând că ne dorim să fim un popor de bolnavi. Până la urmă Biserica a înființat prima dată spitalele în Țările Române, apoi statul.

La final, scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă a oferit numeroase autografe enoriașilor prezenți pe cele două cărți care se bucură de un real succes editorial. Astfel de întâlniri cu scriitorii creștini aduc Lumină tinerilor credincioși, care vor înțelege mai bine pericolele din lumea secularizată în care trăim.

Ionuț Țene

DSC_4485

DSC_4493

se-intorc-mortii-acasa-03