Armata siriana a lansat o ofensiva in forta zilele trecute, in incercarea de a elibera orasul antic Palmira din mainile jihadistilor de la Statul Islamic, iar asaltul a facut victime si in randul militarilor rusi.

Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in apropiere de Palmira, a anuntat joi un reprezentant al armatei lui Vladimir Putin, scrie AFP.

„Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in apropiere de Palmira, in timp ce indeplinea o misiune speciala de directionare a loviturilor aeriene ruse catre tinte ale gruparii Statul Islamic”, a precizat oficialul de la Moscova.

Ofiterul rus ucis se afla in misiunea speciala de o saptamana si avea sarcina de a identifica „tinte cruciale ale Statului Islamic” si de a transmite avioanelor ruse coordonatele exacte pentru lovituri.

„Ofiterul a murit ca un erou, a atras focurile de arma asupra lui, dupa ce a fost localizat si inconjurat de teroristi”, a mai spus reprezentantul armatei ruse.

Rusii spun ca au bombardat regiunea Palmira din Siria, fief al jihadistilor. Trupele siriene au intrat joi in Palmira, pe care Statul Islamic a pus stapanire din luna mai a anului trecut si a distrus multe dintre vestigiile spectaculoase ale orasului considerat o comoara a antichitatii si protejat de UNESCO. Luptele crancene dintre soldatii sirieni si jihadisti continua si vineri.

Napocanews