Dan Voiculescu anunță astăzi că vineri, 5 septembrie, a sesizat instituțiile statului cu privire la ”o nedreptate din regimul Băsescu”. El publică integral sezizarea.

Iată sesizarea care a fost publicată de către Dan Voiculescu, pe blogul său:

”I. În data de 12.09.2008, doamna Aurelia Nicolae, specialist DNA a realizat un raport de constatare tehnico-științific în urma căruia terenul și clădirile Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) au fost evaluate la suma de 60 de milioane de euro. Referitor la această evaluare s-au ridicat obiecții multiple (de la modalitatea improprie de calcul, până la presiunile exercitate asupra expertului – confirmate inclusiv prin declarația notarială a altui expert DNA). Fără a intra în detalii (care sunt publice și se pot consulta oricând) rețin doar diferențele uriașe dintre evaluările și estimările efectuate înainte și după raportul de evaluare întocmit de Aurelia Nicolae.

II. În data de 8 august 2014, un complet de judecători a stabilit că în dosarul referitor la privatizarea fostului Institut de Cercetări Alimentare, prejudiciul este de 60 de milioane de euro. În urma acestei decizii peste 10 familii au fost îndatorate pe viață.

III. În august 2019, ANAF a vândut terenul respectiv, la a patra licitație (la primele 3 nu s-au găsit cumpărători), cu suma de 9 milioane de euro.

Așadar, în condițiile în care, în intervalul de timp scurs între 2014 și 2019 nu poate fi vorba de nicio scădere a valorii proprietăților imobiliare (din contră, prețul terenurilor a crescut în București, în medie, cu 25%), diferența de zeci de milioane de euro între valoarea stabilită prin expertiză și cea confirmată real, în urma vânzării (și mult mai apropiată de toate celelalte evaluări), probează, în mod obiectiv, o gravă eroare care a condus la o nedreptate evidentă.

În România noastră, dincolo de simpatii și antipatii politice, de prejudecăți și stereotipuri pozitive sau negative, ce șanse sunt ca această eroare să fie îndreptată?”.

NapocaNews