Ralph Lauren, un gigant al modei americane, a decis vineri sa puna capat parteneriatului sau cu jucatorul de golf Justin Thomas, care a rostit saptamana trecuta o injuratura homofoba in timp ce participa la un turneu organizat in Hawaii, informeaza AFP.

Justin Thomas, numarul trei mondial in clasamentul jucatorilor de golf, a prezentat scuze publice dupa cuvintele sale „ingrozitoare” si „de neiertat”, inregistrate de un post de televiziune, dar, intr-un comunicat de presa publicat vineri, celebrul brand american a anuntat ca nu poate fi asociat cu un astfel de comportament, pe care il considera „contrar valorilor” grupului.

Sportivul american, in varsta de 27 de ani, a proferat o injuratura homofoba dupa un punct ratat la Turneul Campionilor, organizat in Hawaii si care face parte din circuitul nord-american (PGA), declansand un val de proteste pe retelele de socializare.

„Noi credem in demnitatea tuturor fiintelor umane, independent de varsta, rasa, gen, grup etnic, afiliere politica sau orientare sexuala”, au transmis reprezentantii grupului Ralph Lauren. Ei s-au declarat „dezamagiti de cuvintele rostite recent de Justin Thomas, care sunt complet contrare valorilor noastre”.

„Desi admitem ca si-a cerut iertare si ca a recunoscut gravitatea cuvintelor sale, el este un ambasador platit al marcii noastre, iar actiunile lui contrazic cultura de incluziune pe care noi incercam sa o promovam”, se afirma in acelasi comunicat.

NapocaNews