Echipa clujeană de rugby CS Mănăștur a fost învinsă cu scorul de 22-6 de fosta multiplă campioană a României, RC Grivița Roșie București, în finala Diviziei A.

Înfruntarea care a avut loc la Sibiu pe stadionul ”Bebe Boboc” a fost una de palmares, cele două finaliste fiind matematic promovate în Divizia Națională de Seniori.

Gruparea româno-franceză din Cluj-Napoca a început în forță meciul și au deschis scorul prin fostul internațional Cristian Săuan din lovitură de pedeapsă.

După câteva minute de dominare totatlă, eforturile mănășturenilor a fost răsplătite printr-o nouă lovitură de penalitate, ratată de această dată de Săuan.

Bucureștenii au reușit să treacă peste momentele de panică și au profitat de un moment de neatenție în defensiva ardelenilor, culcând balonul la centru.

Eseul a fost transformat de Ungureanu. Tot din lovitură de pedeapsă CS Mănăștur a redus din diferență (scor 6-7), dar finalul primei reprize a aparținut ”grivițenilor” care au obținut un eseu de penalitate, transformat din nou de Ungureanu, acesta stabilind și scorul

primei reprize (14-6 în favoarea Griviței Roșii). Actul secund a fost o încleștare între pachetul de înaintare al bucureștenilor (net superior ardelenilor) și jocul în viteză al echipei antrenate de Mircea Nistor.

Experiența superioară a fostei campioane a Europei a fost evidentă, iar multiplele greșeli ale clujenilor au contribuit la cea de a treia reușită a Griviței care s-a impus cu 22-6 devenind în premieră campioana Diviziei A (în actualul format).

În finala pentru locurile 3-4, Sportul Studențesc a învins pe Farul Constanța cu scorul de 31-5, bucureștenii obținând astfel, medaliile de bronz ale ediției 2015 a Diviziei A.

Paul Panait