ISIS cere răscumpărare pentru creștinii răpiți, iar dacă nu primesc banii îi ucid, fiind protejaţi de Turcia lui Erdogan.Ucişi sunt şi creştinii convertiţi recent la Islam.

De curând, gruparea ISIS a ucis alți trei ostatici, amenințând că vor urma și alții. Un tată și copilul acestuia, în vârstă de doisprezece ani, se aflau printre cei doisprezece noi convertiți de la islam la creștinism care au fost capturați în 7 august. După trei săptămâni, aceștia au fost executați în public prin decapitare sau crucificare într-un sat de lângă Aleppo, Siria, după ce au refuzat să renunțe la credința în Isus Cristos. alți opt credincioși, printre care și două femei, au fost duși, în acea zi, într-o altă zonă a orașului. Și lor li s-a ordonat să se lepede de Cristos și să se convertească din nou la Cristos, dar ei au refuzat să renunțe la Domnul lor. În fața unei mulțimi de oameni, adunați acolo la ordinul militanților, jihadiștii le-au violat pe femei, decapitându-i apoi pe toți cei opt, care erau îngenuncheați, rugându-se. Trupurile lor au fost, apoi, atârnate pe cruci, titrează Ştiri Creştine.

Între timp, militanți ai Statului Islamic au făcut public un video care arată execuția a trei creștini sirieni luați prizonieri în apropierea râului Khabur, la sfârșitul lunii februarie. Fiecare bărbat se identifică, spunând „Sunt Nazarinean [creștin]”, după care este împușcat în cap. Gruparea a amenințat că va ucide și restul ostaticilor creștini (se presupune că sunt în jur de două sute) dacă nu vor fi îndeplinite cererile jihadiștilor. Grupările activiste siriene cred că execuțiile au avut loc în data de 23 septembrie, ziua în care musulmanii sărbătoresc Eid al-Adha (sărbătoarea islamică a jerfei).

NapocaNews