Universitatea Cluj și Unirea Tărlungeni au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe Cluj Arena, în cadrul etapei a XVI-a, penultima programată anul acesta în calendarul Ligii a 2-a.

A fost totodată și ultima apariție a universitarilor în fața propriilor suporteri în 2015, tocmai când aceştia aniversau împlinirea a 96 de ani de existenţă a clubului.

Meciul, care ar fi trebuit să fie doar o formalitate pentru clujeni, s-a transformat repede într-o luptă surdă. Pe de o parte gazdele au alergat permanent pentru a înscrie golul care să le ducă mai aproape de locul 6, ultimul care permite accederea în play-off, de

cealaltă parte oaspeții având un singur obiectiv, acela de a păstra imaculată tabela de marcaj. Așezați pe două linii, fotbaliștii brașoveni au cedat arareori în fața încercărilor alb-negrilor de a găsi breșe în defensiva adversă.

Cea mai importantă ocazie de gol s-a consemnat abia în minutul 31 când Răzvan Greu a prins un șut interesant, direct din lovitură de colț, dar nu l-a putut păcăli pe portarul Unirii, Muţiu, care a avut un reflex excelent și a deviat mingea ce se ducea sub bara

transversală. Câteva zeci de secunde mai târziu fundașul central al Universității, Crişan, a trimis cu capul o minge periculoasă, dar fără să-l învingă ăe Muțiu.

Ultima oportunitate i-a aparținut tot lui Greu în minutul 38. Mijlocașul lui ”U” a pătruns în careu, l-a driblat și pe Muțiu, dar șutul său a fost scos de pe linia porții de Vlăsceanu.

După pauză, oaspeții au avut o singură replică, în minutul 54 prin Forika, dar reluarea acestuia a trecut pe lângă poarta clujenilor. Din acel moment orice intenție ofensivă a brașovenilor a dispărut.

Universitarii au continuat să atace și să spere, dar nu s-a mai întâmplat nimic până în prelungirile jocului, când Greu a fost faultat în careu, dar arbitrul a considerat că fotbalistul lui ”U” a simulat și l-a eliminat, refuzându-le gazdelor lovitura de penalitate.

S-a terminat 0-0 și Universitatea mai are de disputat un singur meci în acest an, în deplasare la Mediaș. Meciul este programat, sâmbătă, de la ora 15.00.

Paul Panait