Blackjack-ul este o activitate care cere un efort intelectual și o atenție la detalii deosebită pentru a avea rezultate bune. Fie că te decizi să dai hit sau stand, fie că încerci să determini dacă este momentul oportun pentru o dublare, jucătorul de blackjack are nevoie să fie stăpân pe sine pentru a avea succes în acest sport.

Însă, ca și în orice alt domeniu, practica este crucială, iar experiența pe care o dobândești în urma fiecărui joc la masa de blackjack te va ajuta să devii un jucător tot mai bun, capabil să se ridice de pe scaun cu multe jetoane în buzunare.

Așadar, dacă vrei să transformi acest joc într-un hobby intensiv sau, de ce nu, o carieră, citește în continuare pentru a afla cum poți exersa în cel mai eficient mod.

Ce trebuie să știi despre regulile de bază din blackjack

În primul rând, este important de menționat că blackjack-ul este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cazino, din motive care sunt lesne de înțeles. Este accesibil chiar și începătorilor, dar poate fi aprofundat astfel încât să devină o aptitudine demnă de lăudat. 

Regulile sunt simple: tu, în calitate de jucător, trebuie să ai în mână un total de maxim 21 de puncte. Câștigi dacă numărul tău de puncte este mai mare decât cel al dealer-ului și pierzi dacă ai o mână cu un total ce depășește 21 (numit bust). Se consideră blackjack momentul când faci maximul de 21 de puncte din primele două cărți.

Așadar, cel mai norocos câștigă, nu? Nu tocmai.

Ca și în cazul pokerului, blackjack presupune și niște mici jocuri psihologice și abilitatea jucătorului de a evalua corect situația în care se află. În funcție de ce fel de cărți arată dealerul, cel de la masă trebuie să ia anumite decizii care, de cele mai multe ori, au în balanță bani. 

Poate cel mai important aspect pentru un jucător de blackjack este să știe când să dea hit (să mai ceară o carte) sau stand (să se oprească). Odată ce stăpânești lucrurile de bază, poți trece la opțiunile de dublare, prin intermediul cărora poți obține câștiguri senzaționale. De multe ori, câștigurile semnificative vin din curajul de a paria sume mari, în special atunci când ai încredere în mâna ta. Atenție, însă: este o metodă riscantă și întotdeauna trebuie să ai grijă că joci responsabil.

Cum exersezi ca să devii mai bun la blackjack

În acest cazino online poți juca blackjack virtual, la o masă live, un loc ideal de a învăța și mai bine regulile și de-ți șlefui abilitățile în ceea ce privește acest fascinant joc de cărți. Jucând cu oameni reali și fără riscul de a pierde bani adevărați, vei putea pune deoparte emoțiile în favoarea învățării și a dezvoltării unei strategii. Așadar, o platformă precum Sportingbet.ro poate deveni ringul tău de antrenament zilnic.

Pentru cei care pun valoare și pe teorie, există numeroase articole și cărți menite să ofere sfaturi și strategii chiar de la jucători trecuți prin tot felul de experiențe într-ale blackjack-ului.

„Beat the Dealer: A Winning Strategy for the Game of Twenty-One” de Edward Thorp și „Blackjack Bluebook II” de Fred Renzey sunt considerate de mulți ca fiind un punct de pornire senzațional pentru cei care vor să-și transforme pasiunea în ceva mai mult.

De asemenea, un ultim sfat util face referire la puterea învățării prin observare. Atunci când nu ai starea necesară să începi chiar tu un joc de blackjack într-o cameră virtuală, poți urmări partidele transmise live pe platforme precum Twitch. Astfel, vei vedea cum procedează experți din toate colțurile lumii.

NapocaNews, Sursa foto: Pixabay.com