Locuitorii din capitala Rusiei intră într-o săptămână de concediu, în contextul unei creșteri îngrijorătoare a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. Primarul Moscovei, Sergehi Sobianin, a decretat, sâmbătă, o săptămână ”fără muncă”, în intervalul 15-19 iunie, în încercarea de a opri răspândirea virusului în metropola cu 12 milioane de locuitori, informează themoscowtimes.com.

Astfel, angajații ne-esențiali vor trebui să rămână acasă, primindu-și în continuare salariile. De asemenea, în această perioada este încurajată munca de la domiciliu.

„Săptămâna aceasta, situaţia răspândirii coronavirusului s-a deteriorat net, numărul noilor cazuri atingând vârful de anul trecut. (…) Nu putem să nu reacţionăm în faţa acestei situaţii. (…) Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 19 iunie”, a transmis primarul din Moscova printr-un comunicat de presă, potrivit sursei citate.

De asemenea, a fost luată decizia închiderii spațiilor de joacă și a zonelor în care se vinde mâncare din centrele comerciale. Totodată, retsurantele, barurile și cluburile nu vor mai putea servi clienții între orele 23.00 și 6.00.

Primarul Moscovei mai cere ca, după ”săptămâna de vacanță”, angajatorii să ia măsura lucrului de acasă pentru cel puțin 30% din personalul nevaccinat.

Moscova a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele șase luni

Toate aceste măsuri au fost instituite în contextul în care, în capitala rusă au fost confirmate, sâmbătă, 6.701 noi cazuri de COVID-19, acesta fiind cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele șase luni.

NapocaNews