Duminică 15 septembrie 2013, după Sfânta Liturghie, copiii din parohia clujeană Păniceni, au prezentat la biserica “Sf. Treime” din Huedin sceneta martiriului Brâncovenilor (Sf. Constantin Brâncoveanu, împreuna cu fiii săi, Constantin, Ştefan, Radu şi Matei – şi cu ginerele său, vistiernicul Ianache Văcărescu). Această impresionantă pagină de jertfă a familiei domnitorului Ţării Româneşti a fost adusă în faţa credincioşilor din Huedin de cei 18 copii din Păniceni, sub coordonarea părintelui paroh Tudor Petrovici şi a doamnei preotese Cruciţa Petrovici. Prestația tinerilor a fost una deosebită, credincioșii prezenți răsplătindu-i cu ropote de aplauze.

Prezentarea scenetei fost precedată de evocarea personalităţii părintelui Protopop Aurel Munteanu şi a celor împreună cu el (plutonierul Gheorghe Nicola şi Oniţa Negru) ,martirizaţi pe Golgota Ardealului, în ziua de 10 Septembrie 1940, evocare făcută de părintele protopop Ciprian Taloş.
Acţiunea cultural-catehetică de la Huedin deschide seria unor activităţi cu tinerii ce se vor desfăşura la biserica “Sf. Treime” din Huedin pe tot parcursul acestui an şcoala, activități ce vor marca împlinirea a cinci ani de la deschiderea Centrului Catehetic “Protopop Aurel Munteanu”. Acest Centru se adresează tuturor copiilor din Huedin, de la clasa I până la a XII-a şi este coordonat de părintele protopop Ciprian Taloş, alături de doamna preoteasă Petronela Taloș.

Grigore Sâmboan, Sursa: Radio Renasterea