Un nou “joc” importat din SUA, face victime în România. “Loveşte şi fugi” (“Knock-out game”) presupune alegerea pe stradă a unei victime nevinovate, la întâmplare. Aceasta este lovită în plină figură, în ideea ca din cauza şocului să îşi piardă cunoştinţa dintr-un singur pumn. La Cluj, un tânar, sportiv de performanţă, în vârstă de 16 ani, a vrut să se “distreze” în acest mod şi a agresat în cel mai laş mod cu putinţă mai multe persoane, fiind ajutat de prieteni. În cele din urmă adeolescentul, de trei ori campin naţional, a fost prins de poliţişti şi este cercetat penal.

Deşi este un pericol public, tânărul nu a fost reţinut. Cele trei victime ale acestuia au nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale.

Alexandru MacingoLa audieri, sportivul Alexandru Macingo a declarat, senin, că i-a bătut pe trecatorii de pe strada Paris din Cluj pentru că a vrut să se distreze.

Conform anchetatorilor, prima victimă a suferit leziuni care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. După prima victimă, Macingo a acostat doi studenţi. Pe primul l-a lovit în maxilar, acesta lovindu-se cu capul de bordură în timpul căzăturii. Acum necesită 20-25 de îngrijiri medicale. Celălalt tânăr a fost lovit tot în zona feţei şi acum are mai multe fracturi, necesitând şi el 40-45 de zile de îngrijiri medico-legale.

În urma incidentului, fostul campion Leonard Doroftei, în prezent președintele Federației de Box, a anunțat că dorește excluderea din boxul profesionist a clujeanului Alexandru Macingo, întrucât tânărul este la a doua abatere disciplinară în ultimul an, iar antecedentele sale nu pot fi trecute cu vederea.

box
„Noi l-am mai iertat o dată. În urmă cu câteva luni, în pauză, a sărit la scandal cu adversarul în ring. Noi l-am iertat la presiunea clubului și a antrenorului. Și l-am iertat pentru că ne-am gândit că e un copil care a pornit la drum și să îl sprijinim, că poate e o greșeală. Dar această greșeală s-a repetat”, a declarat Doroftei.

Sursa: FrontPress.ro