Comunitatea maghiară din Cluj-Napoc a pus presiune pe primarul Emil Boc, după ce acesta a anunţat că va depune recurs la sentinţa Tribunalului Cluj, care obligă municipalitatea să instaleze plăcuţe bilingve la intrările în oraş.

Viceprimarul Anna Horvath a spus că nu îşi doreşte acest recurs, iar primarul a fost ameninţat cu boicotul la evenimente publice, cum ar fi Zilele Culturii Maghiare, care urmează să aibă loc în oraş.

Edilul Emil Boc a menţionat astăzi că încă aşteată motivarea instanţei, însă a menţionat anterior că legea cere clar o proporţie de 20% a minoritarilor pentru montarea plăcuţelor bilingve.

În ciuda legii, Tribunalul Cluj a admis în data de 11 iulie cererea făcută de Landman Gabor, olandez de origine maghiară, prin care la intrările în oraş este obligatorie motarea plăcuţelor ungureşti.

„E o chestiune pe care trebuie să o discutăm civilizat, într-un oraş civilizat. Interesul nostru este să fie pace şi armonie în acest oraş, uitându-ne pe lege. Dacă legea spune cum stau lucrurile, instanţele au dreptul să-şi spună punctul de vedere, fără să ne înverşunăm unii împotriva altora. Fără patos, fără ură, să discutăm ca într-un oraş european”, a adăugat, azi, Emil Boc.

Citeşte mai multe pe această temă:

http://www.napocanews.ro/2014/07/primarul-emil-boc-amenintat-cu-boicotarea-la-evenimentele-publice-pentru-ca-a-anuntat-recurs-in-procesul-placutelor-bilingve.html

http://www.napocanews.ro/2014/07/amplasarea-placutelor-bilingve-la-intrarea-in-cluj-napoca-planuita-inca-din-2013-primaria-este-acuzata-ca-nu-s-a-aparat-corespunzator-in-instanta.html

NapocaNews