Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a inaugurat un laborator de soluţii de automatizare a proceselor chimice, cu tehnologie de ultimă oră din industrie.

„Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a inaugurat în această săptămână laboratorul ‘EMERSON – Soluţii de automatizare a proceselor chimice’. Laboratorul inaugurat la UBB este primul laborator dedicat soluţiilor de automatizare a proceselor chimice, cu tehnologie de ultimă oră din industrie, inaugurat de compania EMERSON într-o universitate românească şi primul finanţat integral în UBB”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UBB.

Potrivit sursei citate, colaborarea între UBB şi compania EMERSON va continua atât din punctul de vedere al funcţionării laboratorului, cât şi în direcţia iniţierii unor programe curriculare în vederea pregătirii cât mai eficiente şi aplicate a studenţilor pentru intrarea pe piaţa muncii, titrează Agerpres.

„Universitatea noastră s-a angajat într-o direcţie world-class pe care şi-au asumat-o marile universităţi ale lumii, direcţie care presupune activarea permanentă a tuturor celor trei componente academice de bază: componenta educaţională, componenta de cercetare-dezvoltare-inovare, precum şi legătura cu societatea/comunitatea. Am depăşit acea mentalitate învechită conform căreia doar universitatea este cea care generează cunoaştere/inovare pe care o transferă apoi spre societate/comunitate; suntem conştienţi că şi societatea poate veni spre noi cu soluţii inovative, astfel încât relaţia să fie una bidirecţională şi, în final, eficientă. Laboratorul Emerson este un exemplu de astfel de relaţie bidirecţională, care serveşte toate componentele academice menţionate anterior”, a declarat rectorul UBB, prof. univ dr. Daniel David, cu ocazia inaugurării laboratorului.

NapocaNews